Korte opleidingen bedienden i.s.m FORTIO

Uw opleidingsaanbod voor voorjaar 2017

FORTIO-bedrijfsopleidingen heeft reeds 10 jaar ervaring in het aanbieden van maatoplossingen in opleidingen en opleidingsadvies. Wij werken samen met u een volledig op maat gemaakte opleiding uit en staan hierbij garant voor een flexibele en persoonlijke begeleiding van A tot Z. Afhankelijk van de situatie en het soort gewenste opleiding, organiseren we de opleidingen (deels) bij in-house of worden ze op één van onze campussen gegeven.


Febetra biedt samen met FORTIO-bedrijfsopleidingen een selectie op maat gemaakte opleidingen aan. Deze trajecten werden in samenwerking met onze vakexperten ontwikkeld en worden door docenten gegeven met beide voeten in het werkveld.


Voor bedienden tewerkgesteld onder het Paritair Comité 226 (bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek) kunt u voor deze opleiding een aanvraag tot subsidiëring indienen bij het Vormingsfonds LOGOS. Kijk op de website van LOGOS voor de regelgeving. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail subsidies@logosinform.be of telefonisch op het nummer 03 221 97 36.


CMR lezen
The need-to-knows op een rij

De vrachtbrief of de CMR kan soms moeilijk te doorgronden zijn. Toch is het bijzonder belangrijk om goed te begrijpen wat er vermeld staat. Dit om wettelijk sterk te staan in geval van een geschil. Dat de CMR daarom correct gelezen en geïnterpreteerd dient te worden is haast vanzelfsprekend.


Dankzij deze opleiding verwerf je inzicht in de geplogenheden van de CMR en leer je aandachtig zijn voor veel voorkomende fouten. Je leert hoe je een CMR moet lezen en hoe bepaalde begrippen moeten geïnterpreteerd worden. Aansluitend worden foutief en onvolledig ingevulde vrachtbrieven besproken en verbeterd of aangevuld.

Documenten Internationale Handel

Zaken doen in het buitenland, dat heeft steeds te maken met heel wat verplichtingen. De juiste handelsdocumenten kunnen voorleggen betekent inzicht hebben in hun onderlinge verhouding, hun belang en correcte invulling. Doordachte en correcte behandeling van deze documenten is essentieel wil men een gestroomlijnd logistiek traject realiseren.


De nadruk in deze sessies ligt daarom op het vermijden van onnodige kosten èn het voorkomen van tijdverlies. We nemen de noodzakelijke documenten onder de loep en bekijken veel voorkomende vergissingen.

Taalworkshop Logistiek Duits/Frans

Als men je vraagt naar je Frans of Duits, dan zeg je: ”Ik behelp me”. Je kan min of meer uitdrukken wat je bedoelt, maar echt elegant is het niet. Je wilt graag vlotter spreken, sneller op je woorden komen en zo zelfzeker genoeg voelen om te communiceren in alle omstandigheden. In dit taalbad word je daarom helemaal ondergedompeld in het Frans of Duits . Je bepaalt in groep en in overleg met de docent welke onderwerpen aan bod moeten komen. Zo bepaal je op voorhand helemaal zelf welke doelstellingen je in het taalbad zal realiseren. Je zal voortdurend op de proef gesteld worden om te spreken, spreken en nog eens spreken. Na afloop van dit taalbad heb je de zelfzekerheid om met het Frans of Duits te gaan spelen en eigenhandig steeds verder en verder te geraken.